Newsflash - Játékhírek

Tizedszerre is Mortal Kombat

Köztudott, hogy ha háromszor egymás után törik szilánkosra a térdedet, akkor is tudsz helyből 6 métereset ugrani. Legalábbis a legújabb Mortal Kombat trélerének tanúsága szerint. Jövőre személyesen is kipróbálhatjuk, mennyit volt képes fejlődni a verekedős játékok egyik leghíresebbike, addig viszont be kell érnünk a sajtónyilatkozatokkal. Ami biztos: felpimpelt Unreal Engine hajtja majd a drágát, ennek köszönhetően 60 fps és 1080p fogja biztosítani a reccenésmentes és tűéles gerinckitépéseket, illetve egyéb huncut kivégzéseket. A készítők odafigyeltek, hogy filmszerű élményt csempésszenek a véres harcokba, jelentsen ez bármit. Újdonság, hogy egy karakternek több verziója is választható, ami előreláthatólag a harci stílusukat fogja befolyásolni, illetve minden egyes csatánkat számon tartják majd, így részei leszünk egy online mega-bajnokságnak. Az E3-on valószínűleg többet is megtudunk majd a Mortal Kombat X-ről, addig itt a játék előzetese, kedvcsinálás után meg lehet is rögtön előrendelni PS3-ra, PS4-re, PC-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra.

Játszd le a hidegháborút a mobilodon

A társasjátékok világranglistáján már jó ideje trónoló Twilight Struggle három évnyi tökölés és egy törlés után végre digitális formában is tiszteletét teheti. Az előző változat eltörlését még csak nemrég jelentették be, és ímhol, máris itt az újjáéledés. A Kickstarteren 50.000 dollárt megcélzó projekt már az első napján bezsebelte a minimum összeget, azóta pedig már annak háromszorosán is túl van. Az érdeklődés nem csökken, ami nem is csoda, hiszen a gémer nép egy régóta várt álma teljesedhet be - a különböző sztreccsgólok közt olyat is találunk, ami a társasjátékhoz kínál alternatív kártyákat és játékmódot. Mindezt számos platformon: PC-n, Mac-en, Linuxon, Androidon és iOS-en. Ha eddig még nem próbáltad, de szeretted volna megtudni, mitől olyan jó ez a játék, akkor itt a megfelelő alkalom. Igaz, majdnem egy évet még várni kell, mivel a megjelenési időpont 2015. márciusa, no de jó munkához idő kell.

Társasozás a sötétben

Nem, nem arról a sötétben játszandó játékról lesz szó! Az ismert ingyenes vírusirtó nevére emlékeztető AVGhost egy szó szerinti társasjáték, amiben paranormális ügyeket igyekszünk szoros együttműködésben megoldani, és az teszi különlegessé (egyben furcsává), hogy a sötétben kell játszani. Komolyan, töksötét szobában érdemes csak nekiülni, legalábbis a beharangozó szerint. A Kickstarteren Wil Wheaton narrálásával pénzt kalapozó projekt igyekszik kihasználni korunk jellegzetes vonását, miszerint okostelós applikációkkal manapság már akár tehenet is lehet fejni. Az AVGhost fontos segédletei lesznek a mobilok és tabletek, mert a kártyákon lévő QR kódot beolvasva érhetjük el a szellemek és boszorkányok utáni nyomozás során meglelt bizonyítékokat, videókat illetve hangfelvételeket. A játéktáblát a figuráink kezében tartott LED-es minizseblámpák világítják be, amik időről-időre lemerülnek, megnehezítve a nyomozók munkáját. Szerfelett érdekesen hangzik, bár az eddigi támogatást elnézve erősen kétséges, vajon lesz-e valami az AVGhostból.

Sherlock újra nyomoz

Vagy még mindig. Mindenesetre nem a britek paródiába áthajlott sorozatának folytatását zengem be, hanem a korábbi PC-s Sherlock Holmes adaptációiról elhíresült kijevi Frogwares soron következő alkotását. A június 10-én startoló E3 idén az előre kiszivárgott játékelőzetesekkel dobbantott, köztük a Sherlock Holmes: Crimes & Punishment-tel. Az új Holmes-játék már a szemet gyönyörködtető Unreal Engine 3-mal fut, sztoriját tekintve pedig nem egy, hanem hat, egymással többé-kevésbé összefüggő ügyet kell benne megoldanunk. Az előzetese nagyon hangulatos, és mivel az előző Sherlock játékok jól sültek el, így a Crimes & Punishment igencsak magas elvárások elé néz.

Kakukktojás!

Sajátos félreértés miatt csakazértis nem fogom kihagyni: egyedi hangvételű ifjúsági kalandregényre, az Augie and the Green Knight-ra gyűjt írója a Kickstarteren. Hogy ez miért olyan jó hír? Egyrészt azért, mert a Trial of the Clone digitális játékkönyv és az SMBC nevű webcomic szerzőjének tollából érkezik, másrészt meg a korábban nálunk is vendégszereplő Boulet készíti hozzá az illusztrációkat! És miért a játékok közé került? Mert korábban azt hittem, hogy ez is amolyan lapozgatós könyv lesz - mint kiderült, hagyományos regény a szentem, amiben egy bioszból, matekból és töriből menő nerd-féle kislány átkerül egy fantáziavilágba. Itt az Artúr mondakörből ismert Zöld Lovag lesz segítségére, tudományos szemlélete pedig homlokegyenest különbözik a gyermekmesék logikájából felépült világgal. Maga az ötlet is ragyogó, a körítés szenzációs, nem csoda, hogy már 720%-osan túltámogatták a projektet. Kedvcsináló alant:

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!