A Marvel következő nagy dobása: Secret Wars!

A Marvel a New York Comic Conon jelentette be nagy, 2015-ös eventjét, a Secret Warst, ami egy májusban induló, egy évig tartó mega-crossover lesz, benne a kiadó legnagyobb hőseivel és gonoszaival. A sztorit Jonathan Hickman, a jelenlegi Avengers/Bosszúállók/Bosszú Angyalai sorozatok írója jegyzi, és a nagyszerű Esad Ribic rajzolja - állítólag jó két éve tervezik már, és Hickman jelenlegi történeteinek (Time Runs Out) grandiózus következménye/lezárása lesz.

Bzi1rV6IcAADL3t

A kiadó egyik fejese, Tom Breevoort szerint ez talán a legnagyobb, legmonumentálisabb crossover, amin valaha dolgoztak. Ezt a szépen polírozott marketingszöveget persze nem árt némi fenntartásokkal kezelni, mert a Marvel (és a DC) számára mindig az a legnagyobb, legmonumentálisabb (és egyéb "leg"), ami éppen megjelenés előtt áll nekik. Más kérdés, hogy a Secret Wars elvileg egy olyan történetnek a (legalábbis tematikus) folytatása, ami tényleg vízválasztó volt a maga idejében, szóval még az sem kizárt, hogy nem csak a levegőbe beszélnek.

Az 1984-es, szintén egy évig futott Secret Warsról van szó (lényegében az első nagy képregényes crossoverről), ami a '90-es években itthon is megjelent Titkos háború címen - sokunk nőtt fel akkoriban többek közt épp azon a sztorin, amiben egy omnipotens lény, a Túlontúli egy saját maga által összeeszkábált bolygón harcra kényszerítette egymással a Föld hőseit és gonoszait. (Egyébként rögtön készült hozzá egy folytatás is - Secret Wars II -, ami a galaktikus színtér helyett már a Földön játszódott, és ami már nem jelent meg nálunk - illetve van egy 2005-ös Secret War is Brian Michael Bendis tollából - ez szintén kapható itthon (Új Titkos Háború), de ennek a hasonló címen kívül semmi köze nincs a Secret Wars-sztorikhoz.)

secret-wars-heroes

Az új Secret Wars történetéről még nem sokat lehet tudni, de Alex Ross lenti promóciós festményén (egyelőre az egyetlen képanyag az eventhez - klikkre megnő) egy-egy hős több verziója is felbukkan - Thorból pl. kapásból három van (köztük az eredeti és a jelenlegi "női" Thor), ahogy Amerika Kapitányból is. És nem feltétlenül örülnek egymásnak. (Meg van ott egy vigyorgó bohócfej a jobb felső sarokban, ami...szóval... fingom sincs, na.)

A nagy tamtamverésre és ünneplésre némileg árnyékot vet mindaz, ami látványosan nincsen a képen: se X-Men, se Fantasztikus Négyes, sőt, talán még az eredeti Pókember sem (legalábbis a jobboldalt akcióba lendülő hálószövő a jelmeze alapján nem Peter Parker, hanem Miles Morales, a karakter Ultimate-beli verziója). Ez pedig megerősíteni látszik az utóbbi hónapok azon csúnya pletykáit, amelyek szerint a Marvel parkolópályára küldi egy rakás karakterét - konkrétan azokat, amelyeknek a filmes jogai nem náluk vannak (X-Men és F4: Fox, Pókember: Sony), hogy a szerepeltetésükkel még csak véletlenül se biztosítsanak ingyen promóciót a konkurens stúdióknak. A Fantasztikus Négyes sorozatát konkrétan elkaszálja a Marvel jövő tavasszal, vagyis hónapokkal a Fox új F4-filmje előtt.

Secret-WarsBIG

 

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!