Newsflash - Játékhírek

Tavasszal újabb sorozattal játszhatunk

Eddigi sorozatokból készült játékainak - Spartacus, Firefly, Sons of Anarchy - sikerét látva a Gale Force Nine újabb üdvöskét küld az arénába, vagyis inkább a játékosok polcaira, ezúttal a Homeland alapján. Az ismertető szerint a Battlestar Galacticához hasonlóan titkos célokkal és rejtett szerepekkel operáló Homeland: The Game az intrikázást,  megtévesztést és kémkedést preferáló játékosok ízlését célozza meg. CIA elemzőkként kell felvennünk a harcot a terroristákkal, akik akár saját játékostársaink közül is kikerülhetnek. A kiadó a közelgő megjelenés kapcsán egy pofás trailerrel igyekszik meghozni kedvünket a játékhoz.

Továbbfertőz a Star Wars

J.J. Abrams és a Disney új SW-epizódja beizzította a kereskedők fantáziáját, készüljünk fel, az utolsó fillért is ki akarják majd csalni a pénztárcánkból a kapcsolt áruikkal. Ennek egyik ékes bizonyítéka az egyik leghíresebb és legismertebb társasjáték, a Carcassonne átdizájnolása. Bizony, kolostorok helyett bolygók, utak helyett csillagközi útvonalak, várak helyett pedig csillagködök foglalgatása lesz a feladata annak, aki hagyja magát elcsábulni. A hajmeresztő ötlet akár még be is válhat: hátha többen megismerik így a társasjátékozás örömeit.

Carcassonne SW

Szellemirtókra kiéhezve

Durván hasít a pár napja indult Ghostbusters társasjáték Kickstarter-kampánya. Úgy látszik, a Szellemirtók nagyon hiányzik a népnek, hiszen 5 nap alatt a kért összeg majdnem kétszerese meglett. A Mice & Mysticsre hasonlító játék nem csak a dungeon crawler stílus lájtosítása, hanem a manapság egyre népszerűbb folytatásos játékmód miatt is jól sülhet el. Mindehhez az IDW Szellemirtók képregénysorozatának rajzolója, Dan Schoening dizájnja adja a keretet. Nagggyon ámerikai stílusban egy kis kedvcsináló:

Újabb magyar siker

Trickerion - Legends of Illusion néven januárban startolt el szintén Kickstarteren egy újabb magyar reménység. A megvalósításhoz való pénz bőven összejött, és még két hét hátravan a kampányból, úgyhogy aki úgy érzi, szívesen beszállna támogatóként, csak hajrá! Ideje, hogy a magyarok is megmutassák, milyen jó játékokat tudnak tervezni! De hogy a Trickerionról is essék szó: a szemkápráztató dizájnú játék erősen euró stílusú munkáslehelyező alapokon nyugszik, jópár frissítő ötlettel és csavarral megbolondítva. Témáját a Tökéletes trükk inspirálta, így a játékosok korabeli bűvészeket alakítanak, akik különböző trükkökből állítják össze előadásuk repertoárját, hogy végül lenyűgözzék a közönséget, és élő legendaként vonuljanak be a köztudatba. Kíváncsian várjuk!

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!