Itt a tavasz, moziba be - a 22. Titanic fesztivál programja

Mint azt rendszeres olvasóink nagyon is jól tudják - akik meg nem voltak itt, kérdezzék meg a padtársukat -, szeretjük a Titanicot. A Nagy Internetpenetrációt megelőzően nagyjából csak itt lehetett látni egyébként Magyarországon nem bemutatott filmeket, és ez idén sem lesz másként: szemezgessünk hát a felhozatalból, szigorúan szubjektív, geek szemmel.

Gyorsan vegyük előre azokat, amiket már láttunk: lesz a ’71, A megváltás, a Hétköznapi vámpírok, a Senkiföldje és a Snowpiercer - ezeket mind tudjuk ajánlani, mellé pedig párat, amit tavaly nagyon vártunk, de nem jött. Hát majd most.

Automata - Ígéretesen hangzó, Antonio Banderas főszerepelte robotos sci-fi, amiről megbízhatónak tűnő forrásból úgy értesültem, hogy idézem, “béna kis film”. Dylan McDermott haját nem borzolja a szél!

Ex Machina - Maradjunk a mesterséges intelligenciánál Alex Garland rendezői bemutatkozásában: az általunk nagyon várt sci-fiben Caleb nyer egy hétvégét a briliáns tech-milliárdos, Nathan Bateman nyaralójában, ahol egy kísérlet alanya lesz: kapcsolatba kell lépnie a világ legelső mesterséges intelligenciájával, Avával, a robotlánnyal.

88


88
- April Mullen filmjét egykori pestiestes fordulattal úgy írhatjuk le, hogy: a Mementó találkozása A lé meg a Lolával. Az ígéretes kanadai filmben Katharine Isabelle két idősíkon és két személyiséggel karöltve küzd meg barátja gyilkosával.

A látogatás - Áldoksi az emberiség első találkozásáról földönkívüli értelmes élettel.

Camp X-Ray- Kristen Stewart ezúttal talán joggal fog sírdogálni, hiszen a fojtogató kisvárosból a guantánamói fogolytáborban köt ki a drótkerítés jó oldalán. Vagy van egyáltalán jó oldala ennek a drótkerítésnek?

Ex Machina


Citizenfour
- Az Oscar-díjas dokumentumfilm Edward Snowdenről.

Csadoros vérszívó - A film, amit fel is tettünk 2015 legjobban várt filmjeinek listájára: az első iráni vámpír-western kihagyhatatlan.

Dyke Hard - Ha már régen láttunk utoljára John Waters filmet, akkor itt vannak a svédek, hogy segítsenek: Bitte Andersson queer komédiája egy leszbikus rockzenekar hányattatásait meséli el.

Dyke Hard


Anima State
- Névtelen és bekötözött arcú pszichopata vérengzik Pakisztánban.

The Duke of Burgundy: Sötét erotikus dráma a '70-es évek stílusában a Varga Katalin balladája és a Berberian Sound Studio rendezőjétől.

Taxi - Tudom, hogy nem kifejezetten Geekz kompatibilis darab, de Berlinben mindenki odáig volt a nemlucbessoni Taxiért, nem véletlenül: nem egyszerű, de szuggesztív történet Teherán utcáin, ahol a taxi magányában mindenről szó eshet. Érdekesség, hogy a Taxi technikailag nem film, mert a rendezőt az iráni hatóságok eltiltották a filmkészítéstől. Mindenki nézze meg, mert nagyon jó.

Részletes program pedig itt.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!