2017-ben jön az új Alien!

Eredetileg úgy volt, hogy Ridley Scott megcsinálja a maga két folytatását a Prometheushoz, közben pedig Neill Blomkamp leforgatja az Alien 5-öt - merthogy a Fox beizgult a District 9 és a Chappie rendezőjének koncepciós rajzaira és ötleteire. Azóta kicsit megváltozott a helyzet. 

Scott pár hete egyszer csak Alien: Paradise Lost címen kezdett utalni a Prometheus folytatására, ami eleve sokakban felvetette a kérdést, hogy akkor mi lesz így Bomkamp filmjével. Később kiderült, hogy a Fox utóbbit jegelte, szóval az Alien 5 elkészülése (de legalábbis elkészülésnek ideje) jelenleg bizonytalan, és Blomkamp egyelőre inkább új projektek után néz. 

Ripley-nek és Hicksnek még várnia kell. 

Ha hinnénk a vad összeesküvés-elméletekben, akkor még a végén azt gondolnánk, hogy Scott rárivallt a Foxra, hogy hajtsák el ezt a sihedert az Alien közeléből, mert az Alien az övé - és demonstráció gyanánt változtatta meg a Prometheus 2 címét is, holott nemrég még azt nyilatkozta, legkorábban majd csak a film második folytatása csatlakozik be a '79-es klasszikus cselekményébe, és abban lesznek először "igazi" xenomorfok is. 

De a lényeg: Scott megint meggondolta magát, és bejelentette, hogy a tervezett Prometheus 2/Alien: Paradise Lost/izéakármi végleges címe Alien: Covenant. A filmet, amely a Prometheus folytatása, de amit Aliennek hívnak (1: mert csak, 2: mert lásd fent, 3: mert a Prometheus a kutyát és a bolháit sem érdekli) februárban kezdik forgatni, és 2017. október 6-án kerül az amerikai mozikba. És már hivatalos szinopszis is van hozzá: eszerint a címbeli Covenant kolóniahajó legénysége megérkezik a galaxis túlsó felének egy feltérképezetlen, elvileg paradicsomi bolygójára, amely azonban (meglepetés!) inkább borzalmasnak és halálosnak bizonyul. Ott aztán rábukkannak a szintetikus Davidre (Michael Fassbender), a Prometheus expedíció túlélőjére (igen, jól látjátok, Noomi Rapace karakteréről, Elizabeth Shaw-ról egyetlen szó sem esik). 

A Covenantot egyébkét továbbra is egy prequel-trilógia középső darabjának szánják. Szóval... ez van, ezt kell szeretni. 

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!