Newsflash - 49-50. hét

AZ ALJAS NYOLCAS eredetileg Tarantino első regénye, nem mellesleg pedig a Django elszabadul egyfajta folytatása lett volna - több klasszikus jellegű ponyvaregényt is tervezett írni a karakterrel. A címe DJANGO IN WHITE HELL volt, de aztán rájött, hogy Django nem passzol a történetbe, úgyhogy kissé átírta (ebből lett Samuel L. Jackson karaktere), és valahogy a könyv is filmmé vált útközben... 

Irány Karácsonyország! Az AMC tévésorozatot tervez készíteni Joe Hill nagyszerű NOS4A2-jából. Egyelőre csak ennyit tudni, jelenleg keresik a megfelelő írókat. 

Most már hivatalos: Peter Jackson rendezni fog egy DOCTOR WHO epizódot.

Itt a videó, amiben a maga módján (Oscar-szobor pucolással, Peter Capaldival és egy Dalekkel) bejelenti. 

Will Smith ugye azért nem lesz benne a FÜGGETLENSÉG NAPJA 2-ben, mert túl sok pénzt kért érte. A Fox és Emmerich erre úgy reagáltak, hogy "hát akkor megdöglesz": a film hivatalos oldalán találni az alábbi infót, amely szerint Smith karaktere, Hiller ezredes 2007-ben elfüstölt egy idegen technológiával készített vadászgép tesztelése közben. 

Christopher McQuarrie (Titkos nemzet) írja és valószínűleg rendezi a MISSION: IMPOSSIBLE hatodik felvonását is - ő lehet az első direktor a sorozatban, aki két rész jegyez majd belőle (megérdemelten). 

A Fox tévésorozatot készít(ene) Rambóról és fiáról, egy J.R. nevű exkatonáról RAMBO: NEW BLOOD címen. A forgatókönyvet Jeb Stuart (Die Hard, A szökevény) írná. Ezzel egy időben a tervezett ötödik mozifilmet (Last Blood), amelyet Stallone a Nem vénnek való vidék egyfajta verziójaként emelgetett, határozatlan időre elnapolták. A sorozatban Stallone aaz első hírekkel ellentétben mégsem vesz részt. 

Az utóbbi években a Trónok harca, a The Walking Dead és a Fables játékokért igen nagy elismerésben részesült Telltale Games következő konzolra, PC-re és mobilra is megjelenő epizodikus játéka a Batman. (A Telltale a Marvellel is szerződött pár, egyelőre rejtélyes játékra, azok 2017-ben jönnek.) 

Annyi évtizednyi zsákutcába futás után még a végén tényleg megfilmesítik Alfred Bester sci-fi klasszikusát, a TIGRIS! TIGRIS!-t - a Paramountnak már van a projekthez írója (David Digilio - Kutyahideg, Traveler) és rendezője is (Jordan Vogt-Roberts - A nyár királyai és a készülő Kong? Sukll Island). Most már "csak" annyi kell, hogy ne kúrják el.

(Fun fact: a '80-as években egy darabig úgy volt, hogy Richard Gere (!!!) főszereplésével csinálják meg.)

Tarantino úgy évente egyszer elböfögi, hogy a KILL BILL 3 még mindig megvalósulhat. Idén most jött el ennek az ideje. Mi meg csak várjuk és várjuk... 

A Spike is beszáll a sorozatos sci-fi-adaptáció lázba: berendeltek egy tízórás első évadot Kim Stanley Robinson klasszikus, a vörös bolygó terraformálásáról szóló MARS-TRILÓGIÁja alapján. A showrunner J. M. Straczynski lesz. 

STAR WARS – George Lucas látta az új STAR WARSt, és *tetszett* neki. Kezdhetünk aggódni. /// Amikor egy mém elér vitathatatlan csúcspontjára /// Darth Vader by Doaly /// Sólyom. by Paul Johnson. /// Huncutság! /// Jön az SW-sorozat(-spin-off)? /// Ezt mondjuk nem láttuk jönni:

KÉP - Gwendoline Christie a Vanity Fairnek állt modellt a STAR WARS-karaktere (Captain Phasma) által ihletett ruhában. /// Michael Fassbender orgyilkolni készül az ASSASSIN'S CREED forgatásán, Spanyolországban. 

POSZTER - Jack is back! (Természetesen Genndy Tartakovskyval a fedélzeten.) /// Azért ez elég menő. Robocop by Matt Ferguson /// Jön Apokalipszis! + Világot pusztítani, vagy nem világot pusztítani... /// Stílszerű poszter a READY PLAYER ONE-hoz. by Harlam Elam 

TRAILER Függetlenség Napja 2. /// Superman vs. Batman előzetes /// Fogalmunk sincs, mi történik majd. Nem tudunk mi semmit, Havas Jon. Avagy kvázi-trollkodó idegfeszítés az HBO-tól. /// THE NICE GUYS /// Nehéz sorsa van egy nőnek a vadnyugaton - de azért Natalie Portman elboldogul pár fegyver segítségével. Új JANE GOT A GUN trailer. /// Az első előzetes Steven Spielberg új meséjéhez, a Roald Dahl gyerekkönyvéből készült THE BFG-hez. Hangulatos. /// Első trailer a LEGEND OF TARZANhoz. Hát... sokat fognak ugrálni benne. Meg lesz sok majom is. /// Kör vs Átok /// Új X-Men előzetes. /// Azért a Toho új GODZILLA-filmjének (RESURGERENCE) posztere elég badass. (Van hozzá nesze-semmi-fogd-meg-jól előzetes is.) 

MŰVÉSZET! - Sötét Főnix a Mondótól. by Becky Cloonan /// A mennydörgés istene. by Matt Taylor /// Benedict Cumberbatch mint DOCTOR STRANGE a film első hivatalos látványtervén /// Loki pihenget... by Matt Taylor /// Legenda /// A legjobb HARRY POTTER-borítók. by Olly Moss 

BÓNUSZ - Mindeközben egy párhuzamos univerzumban, ahol még mindig a VHS a házimozi csúcsa... /// Uncanny Valley – Sci-fi rövid a virtuális és a való világ (nem létező) határáról /// Az idei filmes év 9 percben, egy nagyszerű mashup trailer orgiában:

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!