Panelprogram: The Brave and the Bold #197

A hardcore képregényrajongók bizonyára tudják, hogy volt időszak, amikor egyszerre több Bruce Wayne is létezett. A 80-as évek közepe előtt a DC vállát tonnányi nehezékként nyomták a multiuniverzumok súlyai. A kusza párhuzamos valóságokat aztán az 1985-os Crisis on Infinite Earths című 12 részes megaesemény volt hivatott tisztázni: az alternatív síkokon játszódó tömegmészárlás egyszer s mindenkorra egységesítette a DC teljes univerzumát. Ez persze csak addig volt jó, amíg a végeláthatatlan retconáraddal megint jól össze nem kuszálták az egészet. És nem elég, hogy végre kihevertük a New 52-őt, de májusban indítják is a következő rebirth-öt, hogy most már tényleg ne legyen olyan, aki idegbaj nélkül követni tudja a sorozatokat.

Az alábbi panelen a The Brave and the Bold 197-es számának egyik oldala látható. Az 1983-ban megjelent képregény The Autobiography of Bruce Wayne című részében az Earth-2 Bruce Wayne-je (aki 1939-es megjelenése óta valós időben öregedett, és ekkoriban már szinte aggastyán volt) pipázgatva emlékszik vissza a régi időkre, amikor Robinnal üldözte a bűnt, amikor a Justice League Society tagjaként a második világháborúban harcolt a nácik ellen, vagy amikor elvette feleségül Macskanőt. Bizony, ebben az alternatív univerzumban Bruce Wayne és Selina Kyle összeházasodtak, sőt később még egy lányuk is született Helena Wayne néven, akiből a Bronzkorban végül a Huntress nevű szuperhős lett. Neki is volt egyébként számos alternatív verziója, de ebbe most ne menjünk bele. A Crisis on Infinte Earths hatására aztán az Earth-2 Batmanje eltűnt, hogy később a New 52 során egy új verziója ismét megjelenjen. Addig ízlelgessétek ezt a gyönyörű, Joe Stanton által illusztrált oldalt, ahol egy lapra sikerült besűríteni Bruce Wayne alternatív valójának jó pár évtizedét.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!