Anthropoid trailer - Megint vadászidény van a nácikra

Reinhard Heydrich az egyik leghírhedtebb tagja volt Hitler elit náci körének - kivette a maga részét a holokauszt megtervezéséből, és a "Prága mészárosa" nevet sem érdemtelenül aggatták rá. Két britek által kiképzett cseh ellenálló ölte meg őt 1942-ben, Prágában.

Az európai filmgyártás az utóbbi néhány évben duplán ráugrott a témára, párhuzamosan két film is készül a Heydrich elleni merényletről: az egyik a HHhH címet kapta, abban Jack O'Connell és Jack Reynor játsszák a főszerepet (mellettük feltűnik Jasok Clarke mint Heydrich, Rosamund Pike és Mia Wasikowska), a másik pedig az Anthropid Sean Ellistől, a Metro Manila rendezőjétől. Ebben Cillian Murphy és Jamie Dronan alakítják a cseh ügynököket, és felbukkan mellettük Toby Jones, akitől minden filmnek automatikusan 20 pontot emelkedik az IQ-ja. Az előzetes pofás kis ellenséges vonalak mögötti akcióthrillert ígér, némileg olyan klasszikusok ugrottak be róla, mint a Kémek a sasfészekben.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!