Joss Whedon átigazolt a DC-hez, és Batgirl-filmet csinál!

Ezt nem láttuk jönni: Joss Whedon geekpápára, a Firefly atyjára, aki a két Bosszúállók-film közt igazgatta a Marvel filmes univerzumát, lecsapott a DC, és a Variety értesülései szerint jelen állás szerint ő lesz a stúdió önálló Batgirl-filmjének írója, rendezője és producere. 

Whedon az Ultron kora után döntött úgy, hogy kisebb, nagyobb önállósággal járó, saját projektek után néz, és a Batgirl a DC-nél... na, az pont nem ilyen (bár egy Bosszúállókhoz vagy Igazság Ligájához képest nyilván tényleg sokkal kisebb lesz), de azért örülünk neki. Whedon egyébként 2005-ben már írt egy Wonder Woman-forgatókönyvet, de a DC-nek akkoriban, a nagy képregényes őrülethullám előtt nem kellett (erről bővebben itt). Aztán nemrég azt mondta, szívesen rendezne Batmant, amire a fél geekvilág fel is kapta a fejét, de az a meló végül Matt Reevesnél landolt Ben Affleck lelépése után - Whedonnak pedig Batgirl, azaz Barbara Gordon, Gordon felügyelő lánya jutott (bár a képregényekben más is viselte a Batgirl nevet, szinte biztos, hogy a film is ezt a legismertebb verziót fogja elővenni). 

Hogy Whedon ennél mélyebben is belefolyik-e a DC filmes univerzumába, azt még nem tudni - mindenesetre nem ártana, mert a Marvelnél elég szépen összefogta anno a dolgokat. Meg kell jegyezni, hogy Whedon megbízása már teljesen egészében annak az új DCU-vezetőségnek (Toby Emmerich, Jon Berg és Geoff Johns DC-guru) a döntése, amelyet a Warner tavaly nevezett ki a régi helyére, a Superman v Batman siralmas kritikai és összességében (a nagy bevétel ellenére) csalódásnak számító pénzügyi eredményei után - egyben ez lesz ennek a vezetésnek az első teljesen saját, nem korábbi koncepciókból hozott filmje. Mi ez alapján azt mondanánk, jó irányba kacsintgatnak. A végén még tényleg viszi valamire a DC!

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!