Tévésorozat készül a Witcher-könyvekből!

A The Witchert (vagy magyarul: Vajákot) itthon, illetve a világban úgy általában a 2007 óta létező számítógépes játékokból ismerik, ugyanis némileg túlnőttek eredetijük, a 2002-ben indult Andrzej Sapkowski-féle lengyel regénysorozat népszerűségén. Sapkowski sosem vett részt a játékok elkészítésében, saját bevallása szerint nem is érdekli ez a médium, és ha egyáltalán nyilatkozik örökségének erről a leágazásáról, szűkszavúan és óvatosan teszi. 

A Netflix most bejelentett tévésorozatos adaptációja mögött viszont ott lesz kreatív konzultánsként (ami jelenthet sokat vagy akár szinte semmit, majd elválik). A sajtóközlemény szerint a széria közelebb áll majd a könyvek témáihoz és hangvételéhez, illetve átveszi azok morális és intellektkuális mélységét, bár az nem derül ki belőle, hogy mely sztori(kat) filmesítik meg. Viszont további jó hír, hogy részt vesz a projektben az utóbbi sok-sok év legjobb sci-fi sorozata, a The Expanse két executive producere is. 

Színészekről és premierdátumról még nincs hír, egyelőre annyit lehet tudni, hogy legalább egy részt rendezni fog a sorozatba a lengyel Tomasz Baginski, aki amellett, hogy bevezető videókat csinált a Witcher-játékokhoz, olyan zseniális rövidfilmeket készített, mint az Oscarra jelölt A székesegyház vagy a Hanyatló művészet (amelyet vagy tíz éve a Titanic Filmfesztivál a "főcímének" választott.)

A The Witcherből egyébként készült már egy lengyel tévésorozat a 2000-es évek elején (The Hexer - összevágtak belőle egy kétórás filmet is), de nem kell bűntudatot érezned, ha még nem hallottál róla, nem véletlenül nyelte el a feledés. 

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!