Moebius teljes storyboard-könyve Jodorowsky Dűnéjéhez

Alejandro Jodorowsky monumentális(nak tervezett) Dűne-adaptációja (olyan közreműködőkkel, mint  Moebius, H. R. Giger, Salvador Dalí, Chris Foss, Dan O’Bannon, Orson Welles és a Pink Floyd ) valószínűleg minden idők leghíresebb el nem készült filmje (Jodorowsky saját szerény megfogalmazása szerint: "A nem létező legjobb science fiction film"). Írtunk már róla itt és rövidebben itt is. A projektből jó pár látvány- és karakterterv, valamint storyboard-részlet maradt fenn, de legérdekesebb és legizgalmasabb hagyatéka Moebiusnak az a teljes cselekményt részletező, masszív, több száz oldalas storyboard-könyve, amelyet Jodorowsky a Jodorowsky's Dune című dokumentumfilmben lapozgat, miközben víziójáról és filmtervének széthullásáról beszél. 

EZT a storyboard-könyvet töltötte fel/osztotta meg most Greg Ruth kérpegényíró és rajzoló. Elvileg/remélhetőleg ez a teljes verzió, az összes oldallal (bár végignézve, vannak kétségeim), vagyis most először legalább ebben a kezdetleges (de így is gyönyörű és lenyűgöző) formában végig lehet nézni/le lehet tölteni/intravénásan be lehet lőni Moebius és Jodorowsky Dűne-koncepcióját. 

EZEN A LINKEN.

(ÉS ennél már csak az lenne jobb, ha egy kiadó tisztességesen piacra is dobná az egész kötetet.) 

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!