Egy kis kultúrsokk: ALTAR OF GIALLO

Nem gyakran írunk zenékről ezen az oldalon, de ha előkerül egy-egy érdekes, megosztjuk veletek. Az Altar Of Giallo című album egy igazi, muzikális értelemben vett "trash gyöngyszem" (vigyázat, ezt a kifejezést némi egészséges rosszízlés híján nem lehet értelmezni), melyet néhány elvetemült metálos horrorrajongó rakott össze kedvenc műfajuk istenítésére.

Igaz ugyan, hogy a death/trash metál csöppet sem illik a giallók erőszakosságuk ellenére is kecses és precíz világához, a szövegek is csak a legnyilvánvalóbb dolgokat emelik ki (meztelen nők, a gyilkos örökké fekete kesztyűt viselő keze stb) és egy csomó oda nem illő dolgot is előrángatnak (lásd a második idézet lentebb), bizonyságául, hogy nem sok köze van a srácoknak a giallókhoz. Árulkodó az is, hogy külön számot szenteltek Joe D'Amatonak ("Doesn't matter the style you practice / I love your films and porn actresses / To the cinema you gave your life / Great exploitation enjoy or die!"). Egyszerűen nem tudok mit mondani, az emberi világ (az internet segítségével) újra és újra lenyűgöz. Olyan ez a zene, mint a Teletubbies pornó vagy a rotten.com: egyszerűen nem hiszi el az ember, hogy létezik, hogy valaki képes arra időt és energiát szánni, hogy létrehozza. Pedig: igen.

Az albumot

innen tudjátok letölteni. Hallgassátok egészséggel (azaz keveset - ha nem akartok maradandó lelki és ízlésbeli károsodásokat szenvedni), addig is itt van még egy idézet búcsúzóul: "Horror, gore, exploitation / Cheesy acting, mutilations / Ravenous zombies looking for action / Erotic movies, eurocrime / Old videotapes in my mind / Rare films difficult to find / GIALLO!!!".

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!