Támad a 10. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál!

Új év, új Képregényfesztivál: ezúttal tizedik alkalommal és dacos kitartással jelentkezik a mostoha könyv- és képregénypiaci klíma ellenére a Kilencedik Művészet utolsó magyarországi végvára. Nem is akárhogyan, hanem számos újdonsággal és meghívott külföldi képregényalkotókkal felvértezve: jön az új Batman-képregénysorozat a Kingpin kiadónak köszönhetően, itt debütál a The Walking Dead nyolcadik kötete a félkezű és -szemű Kormányzóval, Dylan Dog pedig a lélek sötétségével; Lucky Luke Lee van Cleef-fel néz szembe, de lesz itt magyar szerzőktől Killer Kaller, manga szakácskönyv és új EpicLine képregénymagazin. Fővendég a frankofón képregény. limitált számú füzeteket lehet majd beszerezni Boulet (tőle már leközöltünk pár stripet korábban a Geekzen) Jegyzetfüzetéből és Hélene Becquelin Angry Mumjából, valamint előadásokat hallhatunk a francia-belga képregénykiadás jelenlegi állapotáról, Lucky Luke negyven évéről és Galla Miklós és a brit képregény találkozásáról. Legvégül, de nem utolsósorban, kiosztásra kerülnek az idei Alfabéta-díjak a legjobb magyar képregényszerzők között. A teljes (ma frissített) program megtalálható a kepregenybloghu-n, így hacsak nincs sürgős szívtranszplant műtéted, ott a helyed neked is a Dürer kertben, május 18-án, most vasárnap!

Holnap pedig interjú várható a francia Boulet-val csak itt a Geekzen, valamint ízelítő a Jegyzetfüzetéből, ami kapható lesz a Képregényfesztiválon!

the-walking-dead-elohalottak-8-kotet-ostromallapot-horz-vert

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!